Windows 10 Artık Ücretli Olacak!

Microsoft‘un yaklaşık bir yıldır Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan Windows 10, Cuma günü bu sürecini tamamlıyor. Microsoft’un bir e-posta göndererek duyurduğu gelişmeler içerisinde, son işletim sisteminin 350 milyon cihazda yüklü olduğu bilgisi de yer alıyordu. Windows 10’a geçmek istiyorsanız ve hala bu deneyimini yaşamadıysanız sadece birkaç gününüzün kaldığını unutmayın.

Windows 10 Artık Ücretli Olacak!

Windows 10 Ücretli Olacak 

Bir yıldır ücretsiz olarak kullanıcıların deneyimine sunulan işletim sistemi, 29 Temmuz Cuma gününden itibaren artık ücretli oluyor. Kampanyanın sona ermesiyle kullanıcılardan talep edilen ücret ise yaklaşık 100 ile 120 dolar arasında olacak. Microsoft’un bu işletim sistemi için asıl büyük artışı Temmuz ayında beklediğini de belirtmek gerek. Bu zamana kadar Windows 10, kullanıcı sayısını yavaşça arttırmıştı. Ancak güncellemeyi bekletenlerin büyük bir kısmının son günlere doğru indirmeleriyle artış göstereceği bekleniyor. Eğer bu işletim sistemine ücretsiz bir şekilde geçmek istiyorsanız tek yapmanız gereken Cuma gününden önce yüklemek olacak.

Microsoft’un Oyun Desteği

Microsoft’un bu son işletim sistemi, DirectX 12 desteği ile özellikle oyun tutkunları arasında oldukça ilgi çekici. Bunun bir kanıtı olarak da, Steam‘deki PC oyunlarının büyük bir kısmının Windows 10 kullanması gösterilebilir.

Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesi

Microsoft’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Windows 10’un yıl dönümü büyük güncellemesini 2 Ağustos‘ta bütün dünyada eş zamanlı olarak yayınlayacak. Birçok yenilikle beraber gelecek olan bu güncelleme “Anniversary Update” (Yıl dönümü Güncellemesi) olarak geçiyor. Sahip olduğu yenilikler arasında, parmak izi ve iris tarayıcısının yanında yüz tarama sensörlerini kullanan bilgisayarların bu özelliklerini artık tam anlamıyla kullanabilecekleri yer alıyor. Bunun yanında da Edge‘in artık daha az Ram ve CPU kullanacağını da belirtelim.

 

Benzer Haberler

Yerli Arama Motoru Geliyoo Sonunda Kullanıma Sunuldu!
Yerli Arama Motoru Geliyoo Sonunda Kullanıma Sunuldu!
Netflix için Offline İzleme Özelliği Yayınlandı!
Netflix için Offline İzleme Özelliği Yayınlandı!
Rogue One: A Star Wars Story için Yeni Fragman!
Rogue One: A Star Wars Story için Yeni Fragman!

Yorum Yazın