Beklenen iOS 10 Sonunda Yayınlandı!

Apple‘ın, uzun süredir beklenen sürümü olan iOS 10 sonunda yayınlandı. Köklü değişiklikler ile yayınlanan bu sürüm iPhone, iPad ve iPod touch‘lara yüklenebilecek.

İşte iOS 10 Sürümü Özellikleri

Bu son güncellemenin önemli değişimler ile geleceğini zaten biliyorduk. iOS 10 öncesinde, bazı değişiklikler içeren ve hazırlık aşamasını temsil eden iOS 9 Beta sürümleri yayınlanmıştı. Her sene olduğu gibi yeni iPhone modeli tanıtıldıktan sonra yayınlanan iOS 10, Apple’nin bugüne kadarki en büyük güncelleme olma niteliğini taşıyor. İşte bu en büyük güncelleme olan iOS 10’un özellikleri:

  • Bu güncelleme ile öncelikle dikkat çeken dijital asistan Siri‘nin özellikleri oluyor. Artık iOS 10 ile birlikte geliştiriciler, SiriKit‘e kavuşuyor. Bu da demek oluyor ki, ilk kez Siri kullanılarak WhatsApp, WeChat, LinkedIn veya Slack üzerinden mesaj gönderebileceksiniz. Aynı zamanda Siri ile görsel arama yapabilir ya da isterseniz sesli mesajlarınızın yazılı metnini oluşturabilirsiniz.

Beklenen iOS 10 Sonunda Yayınlandı!

  • Siri’nin özellikleri bunlarla da bitmiyor. Eğer isterseniz kendi el yazınızla mesaj gönderebilir, gelen mesajlarınızı da bu şekilde görebilirsiniz. Bunun için ise sadece telefonunuzu yan çevirmeniz gerekiyor. Gizli mesaj gönderebilir ve mesajlarınıza çıkartmalar ekleyebilirsiniz. Yeni çizim özellikleriyle de videolar üzerinde kişiselleştirme yapabilirsiniz.
  • Diğer yenilikler arasında ise iMessage yer alıyor. Mesajlardan çıkmadan içerik oluştururken ödemelerinizi yapabilirsiniz. Mesajlar uygulamasına eklenen animasyonlu metin baloncukları ve tam ekran efektleriyle de mesaj yazmak daha eğlenceli hale geliyor.

Beklenen iOS 10 Sonunda Yayınlandı!

  • iPhone’da kopyaladığınız fotoğraf ya da yazıları, Mac‘te bir alana yapıştırabilirsiniz.
  • Değişen bildirim ekranı ile de iPhone’nunuzu sadece yerinden kaldırarak bildirimlerinizi okuyabilirsiniz.
  • Yeni düzenlemesiyle müzik dinlerken artık şarkı sözlerini görüntüleyebiliyorsunuz.
  • Görünmez mürekkep özelliği ile arkadaşlarınıza gizli mesaj gönderebilir ya da tüm ekranı kaplayan animasyonlarla kutlama mesajları atabilirsiniz.
  • Dikkat çeken bir diğer özellik ise Ev uygulaması oldu. Bu uygulama sayesinde ışıkları yakabilir, kapıların kilidini açabilir ya da isterseniz panjurlarınızı bile kaldırabilirsiniz.

Beklenen iOS 10 Sonunda Yayınlandı!

Benzer Haberler

Yerli Arama Motoru Geliyoo Sonunda Kullanıma Sunuldu!
Yerli Arama Motoru Geliyoo Sonunda Kullanıma Sunuldu!
Netflix için Offline İzleme Özelliği Yayınlandı!
Netflix için Offline İzleme Özelliği Yayınlandı!
Rogue One: A Star Wars Story için Yeni Fragman!
Rogue One: A Star Wars Story için Yeni Fragman!

Yorum Yazın